Fria Sven!

 polis, rödeby, Sven

Jag har inte riktigt fattat grejen kring Rödeby-fallet. Vad många tycks ha missat är att 50-åringen och hans son knappast är de enda som är efterblivna i den här historien. Utifrån mina erfarenheter av landsortshålor i Sydsverige kan man nog lugnt utgå ifrån att samtliga inblandade är mer eller mindre förståndshandikappade banjolirare.

Sven och hans familj har upprepade gånger trakasserats av ett gäng tonåriga skitungar. När dessa så dök upp på familjens tomt hämtade gubben bössan och försvarade sig och sin familj. Skulle det vara ett brott? Självförsvar har tidigare varit en självklarhet, något man tränat och lärt ut sedan Jesus köpte sina första sandaler.

Tycker polisen på orten ska ta sig en funderare på om de gjort ”sitt bästa”. Har man små ligister som terroriserar allmänheten så måste det problemet tas på allvar direkt. Annars händer sådant här! Om det här hade varit USA hade han hyllats som en hjälte, som en som sa, ”stopp, nu får det vara nog”.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fria Sven!

  1. Patrik skriver:

    Man hoppas på att åklagaren tar hänsyn till att 50-åringen var i sån pressad och stressad situation som både han och hela familjen inklusive deras funktionshindrade son har upplevt i 2 år från 2005 fram till 2007. Myndigheterna borde ha ingripit direkt redan när anmälning nummer 1 och anmälning nummer 2 kom in till polisen om gängets hot och trackasseri mot Hollstorpsfamiljen startade 2005. För hade de ingripit direkt mot mopedgänget och skött sina rutiner bättre så hade skottdramat aldrig skett samt det fortsatta trackasserierna mot Hollstorpsfamiljen, och dessutom så hade de bägge falangerna aldrig fortsatt bråka med varandra i Rödeby och på internet med hot och grova trackasserier som resultat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s