Gott kaffe – de fyra M:en

  Att göra gott kaffe

För att göra god espresso eller cappuccino så behöver du inte åka till Italien, men det krävs viss baskunskap. Lär dig dessa olika delar och du kommer få människor att jubla. Vem kan leva utan kaffe, inte jag i varje fall… 

1. Mala & Dosera – Macinatura e Dosatura 

2. Espressomaskinen – Macchina 

3. Handhavandet – Mano 

4. Underhåll – Manutenzione  

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Lyx, Resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gott kaffe – de fyra M:en

  1. Cia skriver:

    Vad är det för grädd bakelse som tryckts ner i koppen? Mig vetligen skall en bra cappuccino ha microskum, inte skumberg 😉

  2. Mr Manolo skriver:

    Det ÄR en gräddbakelse… observanta kvinna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s