Handikappad får inte vara med i Peking – är för bra

 
 Oscar Pistorius får inte vara med i Peking – är för bra
 
Visst har utvecklingen av proteser gått framåt men att stoppa sydafrikanen Oscar ”Blade Runner” Pistorius, som saknar både ben och fötter, från att delta i Peking är både fel och magstarkt. Internationella friidrottsförbundet (IAAF) skriver i sin motivering att Pistorius proteser ger honom allt för stora fördelar gentemot konkurrenterna. IAAF:s beslut vilar bland annat på en studie utförd vid det tyska sportuniversitetet i Köln. Studien visar att de konstgjorda benen gör att sydafrikanen kan springa lika snabbt som icke handikappade löpare samtidigt som han gör av med 25 procent mindre energi. Det låter då som om hans prestation bara är en teknikalitet.

Oscar Pistorius fick sina ben amputerade under knäna redan vi 11 månaders ålder. Han har tränat stenhårt i hela sitt liv. Oscar har ett guld från Paralympics i Aten år 2004 men har därefter sprungit mot löpare utan handikapp – och gjort det bra. Tycker att hans närvaro skulle stärka den allmänna uppfattningen att ett kroppshandikapp bara är ett handikapp om man ser det som ett sådant. Ett viktigt steg för mänskligheten – även om steget tas med hjälp av kolfiber.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Sport, Städer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Handikappad får inte vara med i Peking – är för bra

 1. Cia skriver:

  Saknar han både ben Och fötter? Det är ju galet, kunde dom inte satt på de friska fötterna rakt på knäna och bara tagit bort benen liksom?

 2. Mr Manolo skriver:

  Det här ämnet kanske inte är det man skämtar kring alla dagar i veckan, men visst du har en retorisk poäng…

 3. Cia skriver:

  Jag sa ju att jag skulle vara seriös hädanefter, fast sen tycker jag absolut att man kan skoja om i stort sätt vad som helst sålänge man inte gör sig lustig över en annan människa på ett sätt som sårar. .

 4. Mr Manolo skriver:

  Du är alltid seriös, alltid, utom när du är oseriös… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s