Om sökordsoptimering (SEO) alias sökmotoroptimering

Här kommer några tips som gör din hemsida bättre sökordsoptimerad d v s bättre indexerad av de stor sökmotorerna typ Google. Relevans är det som skapar en bra träffbild på en sökordsoptimerad hemsida för det gillar sökmotorernas spindlar.

1. Välj ut ett ett begränsat ämnesområde. Fokusera på den identifierade är målgruppen. Tänk dig in i deras situation. Vad söker de efter, hur söker de, hur formulerar de sina söktermer? Basera din sökordsoptimering på detta.

2. Titta över innehållet på din webbplats. Finns det innehåll som svarar mot vad ni tror att er målgrupp söker efter? Finns er målgrupps sökord med i texterna? Sökordsoptimera baserat på dessa värdeord.

3. Anmäl dig till de vanligaste sökmotorerna och ämnesguiderna. De flesta är gratis. Om du finns med i de viktigaste ämnesguiderna kan du räkna med att bli indexerad av sökmotorerna även om du inte anmäler dig till dem. Förr eller senare kommer din sökordsoptimering skörda framgångar…

4. Nu måste din webbplats bli indexerad och det nya sökindexet tas i bruk. Det brukar ta från någon vecka till två månader. Prova att göra en sökning för att se om någon av dina nya sökordsoptimerade och förbättrade sidor dyker upp i träfflistan.

5. Uppdatera och håll materialet aktuellt för att din sökordsoptimering ska bli lyckosam.

 

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Sökordsoptimering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s