Sex tips för att hitta billigt lågprisflyg

 

 

Paradisisk strand och klart vatten.

Paradisisk strand och klart vatten.

Här kommer sex vassa tips för dig som letar lågprisflyg och lågprisflygbolag. Det gäller att vara vaken och förundersöka så att det billiga flyget inte blir förstört av ett risigt hotellval.

 

1. Undvik att resa när alla andra reser 
Priset blir högre de dagar många vill flyga på, exempelvis lov och helgdagar. Om det till exempel är helgdag en torsdag så är biljetterna billigare på fredag. Undvik att flyga ut på fredagar och hem på söndagar eftersom ”alla” vill resa då. Åk till exempel i stället på lördag till måndag. Så hittar du lågprisflyg. 

2. Prova olika alternativ 
Nöj dig inte med att göra en enda prissökning, prova flera olika datum för din resa. Du kan tjäna flera tusen kronor på att flyga en annan dag. Använd dig av topplistor och prisöversikter om du kan vara flexibel gällande resdatum. Så hittar du lågprisflyg. 

3. Prova enkelresor 
Två enkelresor med olika flygbolag kan vara billigare än en tur/retur-biljett med samma flygbolag. Så hittar du lågprisflyg. 

4. Res en omväg 
Om du ska till en mindre stad är risken stor att det bara är ett flygbolag i Sverige som flyger dit. Det kan vara billigare att åka lågprisflyg till London och sedan åka lågprisflyg därifrån. Tänk på att ha bra tidsmarginal mellan bytena och att du inte får ersättning om du missar anslutningen. 

5. Fråga på resebyrån 
Om du skall resa till och från flera olika destinationer under samma resa så rekommenderar vi att du kontaktar en resebyrå. De vet precis hur flygbolagens bokningssystem fungerar. Så hittar du lågprisflyg. 

6. Sista-minuten-resa 
Kolla charterarrangörernas sista-minuten-priser där du ibland kan köpa “endast flygstol” till många soldestinationer. Så hittar du lågprisflyg.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Alla lågprisflyg, Bröllopsresa, Lågprisflygbolag, Resor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sex tips för att hitta billigt lågprisflyg

 1. Pesan skriver:

  Du är rolig du – låter som en expertkommentator.

 2. Pesan skriver:

  Så med andra ord gillar du inte dig själv eftersom du föredrar ”kladdig snigelskåra före ståtlig baguette”

  Moh ha ha ha ha

 3. Pesan skriver:

  Hi hi…. sanneligen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s