Om sex och svenskarnas sex(o)vanor

 

Om svenskarnas sexvanor... och sex...

Om svenskarnas sexvanor... och sex...

Läste i tanttidningen Tara att 50 procent av läsarna ville ha MER sex. Majoriteten är älde kvinnor… och damer… och.. argh… åderbråcksvarning… och lite annat också. Men enligt färsk statistik så har unga flickor har inte sex tidigare idag än för 20 år sedan. Analsex är inte så vanligt som man kan tro av diskussionerna i media. Personer i åldern 30 till 50 år har sex 4-5 gånger i månaden i genomsnitt. Kvinnor är i regel mer nöjda med sina sexliv än vad män är. Siffrorna är ungefärliga och är tagna i lite olika exempel i de olika åldersgrupperna.

 

Tänk på att detta är statistik – en gång i månaden kan betyda ingen gång alls för nio av tio och tio gånger i månaden för den tionde. För den äldsta gruppen gäller att det är färre personer som ingår i studien eller som inte svarat på enkäten (de är väl döda).

18-25 år: Flertalet bor ensamma, men många, främst kvinnorna har en partner. P-piller är det vanligaste preventivmedlet, följt av kondom. Kvinnorna hade sitt första samlag vid dryga 16 års ålder, männen runt 17 års ålder. Var tionde har eller har haft en könssjukdom, främst klamydia eller kondylom. Vid det senaste samlaget före intervjutillfället fick 60 % av kvinnorna och 80 % av männen orgasm/utlösning. Endast var tredje man uppger sig kunna leva ut sexuellt så som de önskar, över hälften av kvinnorna är nöjda med sitt sex. De som hade en fast relation hade genomsnittligt 8-10 samlag under senaste månaden, i snitt 3-4 samlag per månad för hela åldersgruppen. 8 av 10 har erfarenhet av oralt sex. Var fjärde kvinna och var femte man har erfarenhet av analt samlag.

25-34 år: Omkring hälften har barn, kvinnorna oftare än männen. Dubbelt så många män som kvinnor ser på porrfilm. Män utan fast förhållande onanerar sex gånger i månaden, män med fast förhållande tre gånger i månaden. Kvinnor onanerar en gång i månaden oavsett om de har förhållande eller ej. Var femte kvinna har fantasier som involverar både män och kvinnor, något som är betydligt ovanligare hos männen. Omkring var fjärde kvinna/man har provat stimulans med vibrator. Var tredje man och var fjärde kvinna har erfarenhet av analt samlag, men endast en av hundra kvinnor och tre av hundra män tillämpade detta vid sitt senaste samlag.

35-49 år: Majoriteten lever med en partner och har barn i skolåldern. Genomsnittsåldern för första samlag uppges ha varit drygt 16 år för båda könen. Männens första orgasmerfarenhet anges till onani vid 13 års ålder, kvinnornas första onanitillfälle till 16 år och första orgasmerfarenhet till 18 år ålder. Tre av fyra kvinnor uppger att de har humörförändringar, PMS, innan mens. Spiral är det vanligaste preventivmedlet, följt av p-piller och kondom. Männen uppger oftare än kvinnorna att de blivit förälskade efter det första samlaget med sin partner, medan kvinnorna oftare konstaterar att förälskelsen då försvann. Män och kvinnor i fasta relationer har samlag 4-5 gånger per månad. Tre av fyra uppger sig vara mycket eller ganska tillfreds med sitt sexliv.

50-65 år: Flertalet i denna åldersgrupp har äldre barn och lever i en fast relation. Ålder för första mens anges till 14 år för kvinnorna i denna åldersgrupp – ett år senare än för dagens unga kvinnor. Var tionde kvinna har fortfarande menstruation i denna ålder. Närmare hälften av kvinnorna har undvikit att svara på frågan om huruvida de onanerar eller anger att de aldrig onanerar. Fyra av tio män och två av tio kvinnor har någon gång varit otrogna. Knappt var femte man har någon gång betalat för sex. Varannan person fick orgasm/utlösning vid sitt senaste samlag. Två av tio kvinnor och fyra av tio män anger minskad lust för sex.

66-74 år: En av tre anser sig vara tillfreds med sitt sexliv. Ålder för första samlag anges till 19 år för kvinnor och 18 år för män. Var tredje man och var fjärde kvinna har erfarenhet av oralt sex. Antal samlag per månad är 1-2 bland dem som har en fast relation. Var fjärde anger att haft problem med att få stånd vid sitt senaste samlag. 7 procent av männen gav sin partner vibratorsex vid det senaste samlaget. Tre av fyra män tycker att sexualiteten fortfarande är ett viktigt inslag i deras liv men var sjätte man uppger att de sällan eller aldrig känner sexuell lust. Knappt varannan kvinna upplever sexualiteten som mycket eller ganska viktig men ungefär lika många kvinnor uppger att de sällan eller aldrig känner sexuell lust.

75- >> år: Du spelar hellre kort med vännerna på ålderdomshemmet…

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Sex och sånt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s