Allt du behöver veta om Twitter, Twitter, Twitter

 

twitter

Vi kvittrar; twitter, twitter, twitter

Många undrar vad Twitter är… och det är befogat. För när man ska förklara det så använder man en massa ihopknådade värdeord som mikroblogg och miniblogg. Men för att attackera pudelns kärna så är Twitter en hybrid mellan en blogg och en chatt för din Twitter-sida kommer att fyllas av meddelanden från människor du valt att följa med mycket ”just nu gör jag-meddelanden”. Men i förlängningen kan det användas på flera sätt, enskilt eller i kombination.

 

1. Du kan använda Twitter enbart för att hålla koll på vad dina vänner gör och tänker och pratar om.

2. Du kan använda det som ett verktyg i ditt jobb. De kanske tipsar om bra läsning i nischen, diskuterar med varandra eller bara tänker högt.

3. Du kan använda Twitter som nyhetskälla eftersom det är en kommunikationskanal. Som en typ av telefon men mer flexibel, mer offentlig, som en blogg men mer social. 

Tänk på att du inte behöver skriva någonting om du inte vill. Du kan nöja dig med att läsa. Om du valt att följa någon som sedan visar sig skicka 30 meddelanden om dagen i stil med ”På toa”. Plocka bara bort tomten! Annars är makten i din hand, och du har  140 tecken att leka med.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Media, Om bloggar, Samhälle, twitter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s