Vem mördade Therese Johansson Rojo?

Vem mördade unga Therese Johansson Rojo?

Vem mördade unga Therese Johansson Rojo?

Det läskiga mordet i Stureby på Therese Johansson Rojo verkar röra på sig i rätt riktning, och dessutom ha två gemensamma nämnare. Två personer dyker upp överallt, Tim Vrågård och Tove Lind, och visst kan det vara en slump, men den som lever får se. De två 16-åringarna häktades i varje fall idag på sannolika skäl misstänkta för mord respektive anstiftan till mord. En viktig del av bevisningen består av sms-konversation mellan de båda. Enligt kammaråklagare Karolina Lindekrantz så har de skickat ett stort antal sms där de planerat mordet. Alltså ”planerat mordet”! Hur advokaten då kan prata dråp då är för mig en gåta…

Ett kärleksdrama som fullständigt spårat ur ska vara ett troligt motiv. Nu sitter de häktade och rättvisan kommer att segra när samhället synar detta vidriga mord. Men visst är man oskyldig tills att man dömts som skyldig. Advokaten Claes Borgström har lite och bita i här. I fotbollslaget så sparkades Tim Vrågård som kapten redan i helgen. Verkar inte vara något vidare föredöme för andra människor.

Bilder på de häktade:

Tim ska enligt vissa källor vara killen klädd i blå skjorta på denna bild. Bruden, som har toppbetyg i skolan, och är anhållen för anstiftan till mord, har en egen blogg (inloggning krävs dock). Hon ska visst vara tjejen i förgrunden på denna bild.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Antikändisar, Media, mord, Samhälle, Tim Vrågård och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Vem mördade Therese Johansson Rojo?

 1. Jenny skriver:

  HEJ!
  Bra text! Intressant att se bild på de häktade!
  vet du lösenordet till hennes blogg?

  Tack på förhand!
  / Jenny

 2. Daniel skriver:

  Håller med hon jenny, vet du lösenordet till hennes blogg?????

  /Daniel

 3. Olle skriver:

  Hennes blogg är nog ner stängd pga av utredningen.

  Sen verkar det som om Killen verkligen är ett dåligt föredömme.. siterar ett stycke ifrån denna länken. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5365264.ab

  ”Ofta har de någon form av personlighetsstörning som går ut på att de är lättkränkta och har dålig impulskontroll”

  Sen är nog tjejen väldigt manipulativ om hon har lyckats få han att göra det han är misstänkt för.

 4. Anonym skriver:

  Det går att kolla bloggen utan lösenord via en cache fil, Har redan kollat den och det står absolut inget intressant alls. Desutom så blogade hon senast för ett år sedan!

 5. Mr Manolo skriver:

  Cachefilen är ju gammal, det ska den vara, den har ju mest en historiskt funktion, att skapa ett historiskt perspektiv i en abstrakt värld.

 6. Jennifer skriver:

  Vad händer med sverige? Skall 16 åringar gå runt och mörda? Detta är sjuk!!!!!!!! Jag blir så jävla förbannad!!

 7. Daniel skriver:

  Men även om bloggen är nedstängd troligtvis pga av utredningen som du skrev så kan man ju se henne på bild, för länken absolut i slutet av texten här ovan så står de ju att de ska va hon i förgrunden, de vill säga närmast på kortet..

 8. derikonja skriver:

  att mordet är ”planerat” är väl inget hinder för att anse det som ett dråp. Inte minst på tanke på de omständigheter som troligtvis har legat bakom som kan verka förmildrande. Ex anstiftan, ålder, misshandeluppsåt och allt annat som vi inte har någon aning om.

  • Mr Manolo skriver:

   Var då vänlig och beskriv skillnaden mellan mord och dråp i detta fall. Om uppsåtet inte innefattar planering så skulle ju alla mördare vara ”dräpare”. De skulle kunna hävda att de precis skulle stoppa den planerade impulsen att döda, att mörda… men hann inte rent fysiskt stoppa sin egen process.

   Att det finns förmildrande omständigheter är ju – dessvärre – helt korrekt.

   • derikonja skriver:

    Väldigt förenklat kan man beskriva ”dråp” som ”ringa mord”. I allmäna ordalag.

    Alla oplanerade mord blir inte automatiskt dråp. Ett exempel: En person som blivit dåligt behandlad av någon annan under en lång tid planerar att mörda sin klagoande och gör sedan det. I detta fall kan det anses som en förmildrande omständighet som gör mordet mindre grovt; det vill säga ett dråp.

    Planeringen är inte oväsentlig, men är absolut inte avgörande.

   • Mr Manolo skriver:

    Juridik är ett sätt att värdera händelser i verkligheten. Det innebär inte att det skapar ett facit, en rättvis och objektiv bedömning. I USA får den som har mest pengar rätt då de har råd med en bra advokat. I verkligheten är planeringen det som påvisar uppsåt, en vilja att göra illa. Hur man sedan formulerar det i en dom är av ringa betydelse för mig.

 9. Helen skriver:

  Tycker i och för sig att det är fel att deras namn figurerar överallt.

 10. Fanny skriver:

  Helt jävla sjukt hemskt!!

 11. Chania skriver:

  sitter på samma fucking p12a som Tove, hon är rätt likgiltig och säger att dom kommer släppa henne för att dom inte har bevis, hon får sin dom den tjugoandra augusti eller vad hon nu sa, hon är överskattad som fan.

 12. emma skriver:

  fan ta dom som dödade henne jag ska fan göra nåt åt det är det någon som vet hennes blogg så skulle jag bli skitglad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s