Hur kan barn som Tim Vrågård och Tove Lind bli mördare?

Triangeldrama med svartsjuka...

Triangeldrama med svartsjuka...

Filosoferar kring hur två barn kan bli mördare. Jo, inför lagen är Tim Vrågård och Tove Lind barn. Hur kan de kliva över en sådan klar gräns för vad som är rätt och fel? Kan det vara så att Therese Johansson Rojo var en så gullig tjej att Tims prassel fick Tove att projicera ilskan på fel person? Kan det vara så illa. Kan hon ha styrt Tim till detta? Hur kan hon ha kraften? Hur kan han tillåta att hon får den funktionen? Kombinationen moralisk anarki och svartsjuka kan vara formeln som gör det omöjliga möjligt. Men ett triangeldrama som spårar kräver minst en med en personlighetsstörning. Det är den krassa sanningen!

Jo, här är alla offer på sitt sätt, en är borta och två har fått sin liv förstörda för all framtid eftersom man måste leva med konsekvenserna av sina beslut. Sug på den, alltså ”…konsekvenserna av sina beslut…”. Nu sitter de med en gul filt över huvudet och undrar över vad de ställt till med. Jo, välkommen till verkligheten! Ni har mördat en skolkamrat. Ni kommer inte vakna svettiga i sängen och känna glädje över att mardrömmen är över. Er mardröm har bara börjat. Tänk dig själv att leva resten av ett liv som mördare.

Och när barn mördar barn så måste man se saker och ting ur ett större perspektiv. Var finns de vuxna? Var finns barnens föräldrar? I deras egna bloggar får vi en insikt i en värld som står med ena stortån i vuxenvärlden. Det här är barn som letar roller, som spelar vuxna utan erfarenhet i allmänhet och utan erfarenhet vad det gäller att ta konsekvenserna för sitt handlande i synnerhet. De kommer man få lära sig nu. Den hårda vägen…

Att ett liv ska behöva sluta precis när det ska börja är både sorgligt och vidrigt. Men nu kommer vi till det som jag inte kan släppa. Hur kan två barn planera mord i flera veckor utan att något ”känner” eller ”hör” att något inte stämmer? Har ingen hört, sett eller förstått att detta planerades mot Therese Johansson Rojo? För om de finns personer som visste, men inte tog det på allvar, så bör de kliva fram och kasta ljus över detta dunkla. Korten på bordet gör att man kan lära av detta, att vänner och anhöriga kan gå vidare. Det är en viktig del i en oundviklig process. Om du vet något så ring Polisen, det är din plikt som medmänniska att göra det.

Aftonbladet I  DN I  SvD I  Expressen

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Äckligt, Media, mord, Samhälle, Skvaller, Tim Vrågård och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Hur kan barn som Tim Vrågård och Tove Lind bli mördare?

 1. Johnny skriver:

  Livstids inlåsning är det som behövs här. Dessa så kallade människor ska inte träda ut i samhället igen. De kommer fortsätta mörda och skapa lidande för andra. Detta är två psykopater som funnit varandra.

 2. Ylva skriver:

  Jag anser att det är upp till domstolen att dömma vad de ska få för straff. Johnny, du vet inte vad du pratar om. Har du inte tänkt på att de själva har dömt sig till livstid? De kommer att få leva med detta dåd resten av sina liv. De kommer att få leva med att omvärlden viskar och hatar dem. Det är ett nog så hårt straff. Dessutom är jag övertygad om att de kommer få ett straff som känns.

  Och exakt på vilka grunder baserar du att de kommer att mörda igen? Hur kan du veta det? Har du kompetens att bedöma det? De är också människor, ja de är faktiskt barn så knip käft om saker som du inte vet något om.

  • beatrice skriver:

   Det finns faktiskt brottsfall med mycket unga förövare där lusten att döda är tillräckligt motiv och dådets obegriplighet liksom det demonstrativa ointresset för konsekvenserna för en själv verkar varit extra kryddor. Hallandsåsen, Klippan, nynazisten som först mördade sin mamma och efter några år på ungdomshispa sin fästmö. Ingen underliggande konflikt, ingen vinning, inte en chans att komma undan, inte ett spår av ånger. Ingen har misskund med en gravt intelligenshandikappad Anders Eklund med aggressioner och sexualdrift han inte får hjälp tygla, men hos dessa välanpassade och intelligenta (åtminstone flickan) individer ser man kärlek som gått snett och frånvarande vuxenvärld. ”Youth, which is forgiven everything, forgives itself nothing: age, which forgives itself everything, is forgiven nothing.” (GB Shaw)

 3. jajustdet skriver:

  Vissa verkar helt glömma av att det finns de personlighetstyper som saknar hela den biten med ”ånger” och att ”de kommer få leva med sitt brott”. Många skiter fullkomligt i sådant.

  Det daltas för mycket med brottslingar idag för att vi (pöbeln) är för mesiga när det väl gäller. Det duger fint att sitta vid köksbordet och slå näven i sin byxficka, eller hur? Grova straff finns inte i Sverige idag. Många skiter fullkomligt i vad de får för straff, då det inte är ”straff” i den bemärkelsen. Vill man få bort någon person, så är 5-10 år på kåken ingenting. De anser att det är värt det.

  Det är inte synd om en grov brottling mer än någon annan pga taskig uppväxt. Det är bara en dålig ursäkt och det finns många som har haft det svårt, men det behöver inte bli dålig utgång på det hela för det.

 4. Birgit skriver:

  ”hur kan två barn planera mord i flera i veckor utan att någon hör …” Vet du som skrev detta hur ofta ”barn” skriker ”jag ska döda dig”? Om vuxna då reagerar får man veta att man drabbats av ”moralpanik”. Ungar säger sånt, nuförtiden får man veta. Det betyder bara att dom är arga. Vi tvingas med och mer att acceptera mordhot och grova kränkningar som något normalt. Kanske flickan som krävde att Therese skulle dö också bara ”skojade”. Hon säger ju i dag att ”det inte var meningen”. När ska vi vuxna börja kräva av de unga att inte använda sådana hot och kränkningar, ”på skoj” och utan att mena det. Hur ska vi annars kunna reagera när det verkligen är allvar?

  • Mr Manolo skriver:

   Att hota om ”att döda” och planera ett mord är två skilda saker. Båda är kränkade men det ena har ett uppsåt som vida överstiger det andra. Värdegrunden för hur ett hot förmedlas handllar om retorik. Ordet mörda, skrivet eller om man nu skriker det, är inte lika läskigt som att planera handlingen. Att mörda!

 5. Sebastian skriver:

  Ylva vet du ens vad du snackar om? ”De har redan gett sig själv livstid” så fan heller att de har, de får leva, det får inte therese, de ska ha maxstraffet ja, hade dödsstraff fortfarande funnits så hade jag bett åklagaren yrka på det.

  E man gammal nog att planera ett mord i flera veckor är man gammal nog att fullt förstå konsekvenserna av sitt handlande.
  Själv är jag 17 år gammal och jag har aldrig hotat någon utan att mena det. Och aldrig i mitt liv har jag hotat att döda någon.
  Men vad förvånar egentligen folk med att mörderskanhade toppbetyg? av min erfarenhet är ett geni bara snäppet ifrån psykopat och de som anses vara mindre intelligenta är ofta mycket godare vänner än de som anses smarta…

 6. Helena Palena skriver:

  Han flörtade nog med Tess. Och blev avvisad. Då kom invektiven fram. Och hatet. Tror jag. Och hon Tove hatade sin rival. Tror jag. Och pressade hans manlighet till dådet.

  • Mr Manolo skriver:

   Sannolikt är det en kedja av händelser som leder mot det overkliga. Att det hela tiden eskalerar. Sedan vet man inte om droger, personlighetstörningar, svartsjuka, eller andra saker har skapat detta vansinne.

 7. olga skriver:

  skulle vara inntresant att se ur dessa små barn tim vrågård och tove lind ser ut

 8. olga skriver:

  och vem är gordon ,är det tim ,med ettannat namn , för theres nämner honom flera gånger i sin blogg, hon verkade vara kär i honom…

 9. Johanna skriver:

  Högst fyra år är INTE ett straff som känns. Och då inte ens i ett fängelse som de nog hade behövt. DE skulle behöva vara inlåsta 14 timmar om dygnet i en cell utan tv, internet(eller dator alls för den delen)och tidningar, och teelfon. Kankse lite böcker, möjligen. Ingen permission någonsin och jobba hårt tio timmar om dagen. Det anser jag. I mINST tio år- ghelst mer. Och livstid borde bli livstid i Sverige med!!!

  • Erik skriver:

   Håller med fullständigt. Dock borde vård ingå. Tycker de borde börja med maxstraffet 4 års vård och sen när de bedöms ”friska” så spärras de in. Tycker det är så otroligt löjligt att förövarens försvarare alltid yrkar på vård för psykisk störning för att försöka lura systemet och lindra straffet. Oavsett psykisk hälsa så är det ingen normal person dödar eller planerar ett mord på något annan. Deras låga ålder borde inte spela någon roll, man är straffmyndig som 15-åring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s