Paris och Nicky Hilton slår klackarna i taket – men hur rika är de?

Paris Hilton och Nicky Hilton skojar i en limousine

Paris Hilton och Nicky Hilton skojar i en limousine

Tänk vad kul man kan ha i en limmo om barskåpet är fullt med bubbel. Tur att de är två för annars skulle det nog vara lite ensamt. Här visar systrarna Paris Hilton och Nicky Hilton hur kul man kan ha när man fått lite innanför västen… eh… klänningen.

Alla har vi läst om ”hotellarvtagerskan” Paris Hiltons sagolika förmögenhet. Men hur rik är hon, eller kanske snarare hur rik kan hon eventuellt komma att bli?

Låt oss se: Hilton-imperiet skapades av Conrad Hilton. Men han tyckte uppenbarligen inte att hans barn var värda att få pengarna, playboys och jetsettare som de var – se, Paris har något att brås på – för när han dog testamenterade han nästan allting till välgörenhet och till katolska kyrkan. Barnen ilsknade till, särskilt sonen Barron Hilton som i alla fall jobbat i hotellbolaget, som VD sedan 1966. I en utdragen arvstvist stämde de katolska kyrkan i USA och diverse andra. Barron Hilton, som är Paris’ farfar, vann sin del av tvisten men de andra barnen förlorade. Barron kunde ju visa att han faktiskt jobbat med hotellen. Så då fick Barron en del av pengarna. Men kan man säga att han, alltså Paris’ farfar, äger Hilton-hotellen då? Nej, knappast. Hilton-familjens sammanlagda andel av aktierna i HHC, som Hilton-imperiet heter, uppgår till 5 procent. Fem procent, en tjugondedel av bolaget. Det är vad Barron fick efter Conrad.

Hur mycket är då dessa 5 procent av aktierna värda? Enligt amerikanska Forbes så uppgår Barron Hiltons totala förmögenhet 2006 till USD 1 miljard. Men det är ju inte så illa om Paris får det då. Inte lika mycket som hela hotellimperiet men i alla fall hyfsat.

Problemet är bara det att Barron Hilton har åtta barn, varav Paris’ far Richard/Ricky är född som nummer sex i ordningen. Så om vi antar att Barron Hilton är snäll, och inte gör en Conrad, altså ger alla sina pengar till kyrkan och välgörenhet, så skulle vart och ett av de åtta barnen kunna ärva USD 125 miljoner. Det är i alla fall nästan en miljard svenska kronor, så det är ju ändå hyfsat. Visserligen så finns det enbart i Sverige uppåt en 200 personer som äger mer än motsvarande USD 125 miljoner, men klart, det är ju bättre än inget.

Men då har vi ett problem till, för Paris har nämligen tre syskon, så varje unge skulle inte få mer än cirka 30 miljoner dollar av ”den sagolika hotellförmögenheten”, om de nu får något alls. Någon garanti att de verkligen får ärva något finns inte.

Men Paris Hiltons far då, vad sysslar han med om han nu inte äger Hilton-hotellen, vilket vi ju nu sett att han absolut INTE gör. Jo, han är fastighetsmäklare i Los Angeles. Tillsammans med en kompanjon driver han firman Hilton & Hyland som säljer villor, företrädesvis dyra sådana, i Los Angeles. Hur mycket han äger vet jag inte, och värdet på villan och sommarhuset säger inte mycket eftersom de mycket väl kan vara belånade upp till skorstenen. Men en sak är säker, han har inte dragit in någon sagolik förmögenhet på att vara fastighetsmäklare. Dessutom har han fyra ungar, och är inte mer än i 50-årsåldern så det lär dröja minst 30 år innan han släpper ifrån sig några stålar.

Vi kan med andra ord konstatera att Paris Hilton INTE är sagolikt rikt, och att det inte finns något som tyder på att hon någonsin skall bli det, såvida hon inte gifter sig med någon grekisk skeppsredare. Men varför framställs det då från alla håll, inklusive Paris & company, som att hon är en sagolikt rik hotellarvtagerska? Svaret är väl att det låter flottare än att säga att ”min farsa jobbar som fastighetsmäklare”. Dessutom är det ju större chans att bli insläppt på de häftiga ställena och bli inbjuden till de häftiga festerna om folk tror att man är svinigt rik.

Alla juvelerna och det andra krafset då? Det är i stor utsträckning lånegods. De dyra juvelerna lånas ut till Paris av juvelerare som vill använda henne som skyltfönster. Det framkom bland annat tidigare i år när Paris blivit av med ett svindyrt diamantörhänge som hon lånat. Alla gästerna slängdes ut från festen efter att ha visiterats av vakter, och hela stället letades genom.Till sist hittade man det under dynorna i soffan där Paris suttit. Jag kan tänka mig att hon svettades ordentligt innan det återfanns, för frågan är om hon skulle ha råd att ersätta det…

Slutsats: Paris Hilton kan bli rik på att vara just Paris Hilton, alltså skapa ett eget varumärke.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Bilar, Fest, Fotomodeller, Kändisar, Lyx, Nicky Hilton, Paris Hilton, Sex och sånt, Skvaller, Tatueringar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Paris och Nicky Hilton slår klackarna i taket – men hur rika är de?

  1. Mauréen skriver:

    Hur rik är Paris Hilton?
    hur mycket pengar har hon?

  2. Mr Manolo skriver:

    Det står ju i texten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s