Ett vidrigt mord som bara blir märkligare

Mordet på Therese Johansson Rojo är både vidrigt och sorgligt

Mordet på Therese Johansson Rojo är både vidrigt och sorgligt

Med lite perspektiv på händelserna i Stureby blir allt… ännu märkligare… och ännu sorgligare. För faktum är att Tim Vrågård slagit ihjäl en annan människa utan vapen, alltså med knytnävar och sparkar, och att Tove Lind ligger bakom det hela. Nu har det visat sig att de inblandade umgicks mycket och var ett tajt gäng. Ett tajt gäng! Både polis och åklagare misstänker därför att Tove Linds svartsjuka under en period växte sig allt starkare mot den levnadsglada Therese Johansson Rojo. Den omfattande sms- och mejlkonversationen mellan det häktade Tim Vrågård och Tove Lind under de två sista veckorna före brottet har gett utredarna en klar motivbild och enligt åklagare Karolina Lindekrantz övertalade Tove Lind sin pojkvän att döda Therese Johansson Rojo. Hur det nu kan vara möjligt? Har Tim ingen egen vilja? Och trodde han att han skulle kunna sudda ut ett mord på en vän dagen efter festen? Kan det vara så att Tim lurade Tess till den plats där hon misshandlades till döds och att Tove dök upp som en hämnare i skuggan. Att det fanns en påhejare på plats. Det skulle kunna förklara Tims adrenalinpåslag och att händelsen spårade ur…

Tänk på att: Festen i Stureby i södra Stockholm var den sista innan skolavslutningen. Den sista! Någon vecka senare skulle de tajta niondeklassarna gå skilda vägar. För alltid! De skulle inte vara så tajta längre. Ordet ”onödigt” har fått en ny innebörd.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Antikändisar, Äckligt, Media, mord, Samhälle, Skvaller, Tony Irving, Tove Lind och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett vidrigt mord som bara blir märkligare

 1. J. skriver:

  så jävla tragiskt.

 2. Chili skriver:

  Det onödiga handlar väl framför allt om att både Tim och Tina måste ha visat upp tecken på en tidig störning utan att deras omgivning har reagerat på detta…Tims okontrollerade anfall av ilska, de har inte med fotboll och lagets motståndare att göra, de har funnits tidigare, ilska och snabba impulser…fast man har valt att bortse från dessa, kanske att man tom. tyckte att fysisk aktivitet skulle minska dessa impulser.
  Tina…hon beskrivs som social, snäll, intelligent och med en extrem svartsjuka…hon har troligen visat tidiga tecken på stark oro kring separationer, hon har även tidigare markerat med extrem äganderättsbehov, hon har inte kunnat förlåta tidigare kränkningar utan att hämnas ( sätten har nog varierat tidigare). Tina är troligen en sociopat, eller har en störning inom autismspektrat ( svårigheter med att läsa av sin omgivning, känna riktig empati).
  Hennes störning har inte heller varit osynlig för omgivningen, men hennes prestationer inom andra områden som höga betyg mm. har lagt locket på, man har inte orkat se… velat se sanningen vitögat.
  Dessa störda ungdomars personlighet blev den dynamitladdning som tog ett liv.
  För att kunna genomföra mordet har Tim förmodligen lagt skulden på det inträffade på sitt offer, hans del i flörten , som utlöste Tinas hat , handlade inte längre om honom ( han var totalt oskyldig enligt sig själv) utan att han såg det som ett yttre hot mot honom och Tina mao. hade de rätt att agera.
  Jag känner bara en sorg…ögona tåras i av ” 15 snart 16 varma somrar…” detta hade inte behövt ske om omgivningen hade reagerat, bett om hjälp, istället för att blunda för den oron de måste ha känt under T+T:s uppväxt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s