Om mordet på Therese Rojo Johansson och huvudrollsinnehavarna Tim Vrågård och Tove Lind

Nu har Tim Vrågård tid att fundera...

Nu har Tim Vrågård tid att fundera...

Häromdagen väcktes åtal mot det märkliga paret Tim Vrågård och Tove Lind vid Södertörns tingsrätt. Vi pratar om de två 16-åringarna som är inblandade i det vidriga mordet på Therese Rojo Johansson. Alltså Tim och Tove som vi skrivit mycket om (och haft bilder på och länkat till).

Men är det fortfarande ett par? Älskar de fortfarande varandra? De kan ju knappast vara mer än brevvänner. Man får hoppas att hon inte får skicka fler sms. Märkligt är det, för de har ju en sak, en handling, gemensam, om man säger så…

Enligt kammaråklagare Jakob Holmberg så består den s k bevisningen av tre delar:

1. Teknisk bevisning, där bland annat den hotfulla sms-trafiken mellan 16-åringarna ingår.

2. Förhör med de tilltalade samt vittnen.

3. Den rättsmedicinska undersökningen som visar hur det gick till när Therese Rojo Johansson mördades.

Huvudförhandlingarna

Inleds 19 augusti vid Södertörns tingsrätt och väntas pågå i fem dagar. De båda 16-åringarna vistas fram tills dess på ett ungdomshem.

Sammanfattning om mordet på Therese

Natten till söndag, den 7 juni, hittades Therese Rojo Johansson livlös i en skogsdunge i Stureby i södra Stockholm. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Enligt den preliminära rättsmedicinska undersökningen dog hon av kvävning och annat yttre våld. Motivet tros vara ett relationsdrama som gått fruktansvärt snett. Samma kväll hade flickan varit på utomhusfest tillsammans med sina kompisar och brottsplatsen fanns inte långt därifrån. En knapp vecka senare skulle hon ha gått ut grundskolan.

Om Tim Vrågård

Status: Tim har erkänt dråp.

I förhör har Tim Vrågård berättat hur han gick ut i skogen med offret för att prata om deras relation. Han var arg på Therese för att hon berättat för kompisar att de varit ihop. Tim Vrågård säger att Therese satt på en sten när hon avslöjade att hon berättat för flera personer. Då tog han en pinne och slog henne i bakhuvudet. Sedan slängde han sig över henne och tog ett strypgrepp. Han dödade Therese genom att trycka sina händer, sin ena arm, sitt ena knä och ett långsmalt träföremål mot hennes hals tills hon förlorade medvetandet och slutade andas. Han ska även ha sparkat på den liggande 15-åringen.

Om Tove Lind

Status: Förnekar brottsligt uppsåt.

Åtalas för anstiftan till mord. Hon var förlovad med Tim. Under flera tillfällen ska Tove både muntligen och via sms ha gett Tim ett ultimatum: Om han inte dödade Therese skulle hon göra slut. Tim ska vid flera tillfällen sagt att han inte klarade av att döda henne. Toves advokat Jan Karlsson har tidigare sagt att hans klient såg det som ett spel och inte trodde att det skulle verkställas.

– Jag sade till honom att det skulle bli vi igen om han gjorde det, men det sade jag bara för att jag aldrig trodde att han skulle göra det, berättar den åtalade Tove Lind i förhör i den nu offentliga förundersökningen.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Äckligt, Media, mord, Samhälle, Skvaller, Tim Vrågård, Tove Lind och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om mordet på Therese Rojo Johansson och huvudrollsinnehavarna Tim Vrågård och Tove Lind

  1. hanna skriver:

    asso seriöst, helt jävla sjukt.
    vila i frid vackra therese!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s