Världens snålaste kändisar – och Sveriges snålaste

MADONNA - EN AV VÄRLDENS SNÅLASTE KÄNDISAR

MADONNA - EN AV VÄRLDENS SNÅLASTE KÄNDISAR

Ryktet gör gällande att det här är några av världens snålaste kändisar. Och de snålaste svenskarna. Om du har hört något annat är du välkommen att komplettera listan.

VÄRLDENS SNÅLASTE KÄNDISAR:

1. Madonna, rockstjärna
När telefonräkningen kommer går hon igenom den med personalen och tvingar dem att betala för alla privatsamtal. Också vännerna får betala för sig. När Madonna gjorde småspelningar i London för tre år sedan tvingades Elton John, Mick Jagger och Angelina Jolie vackert betala inträde.

2. Rod Stewart, rockstjärna
Rockstjärnan Rod Stewart var tillsammans med svenska Britt Ekland i fyra år. Enligt henne är Rod så snål att det gör ont för honom att gå på dass. Rod gillar att gå på pub och har många knep för att slippa betala. Bland annat brukar han öppna bildörren så att de andra kommer fram till bardisken först och köper första rundan.

3. Mick Jagger, Rolling Stones
Rolling Stones är ökända för att vara tuffa mot turnépersonalen: inga fribiljetter till konserterna, inte ens gratis Stones-T-tröjor. Snålast i gruppen är Mick Jagger. Tidningen Mirror skickade ett beundrarbrev och en hundring till 25 brittiska kändisar. Alla skickade tillbaka pengarna utom Jagger.

4. Paul McCartney, musiklegend
När dåvarande fästmön Heather fyllde år ställde Paul till med fest. Men drinkarna fick gästerna betala själva. Hans dotter, modedesignern Stella McCartney, har beklagat sig över sin snåla pappa. Han lät henne gå i en kommunal skola, där hon blev mobbad för sin bakgrund. Han har alltid varit en snål fan, har Stella sagt i en intervju.

5. Leonardo DiCaprio, filmstjärna
För att spara in pengar brukar DiCaprio ge bort billiga kalendrar som han signerat med en tuschpenna. Kalendrarna är sådana med bilder från filmer han spelat i, bland annat Titanic . När han äter ute med flickvännen är det alltid hon som får betala.

6. Janet Jackson, popstjärna
Janet Jackson har för vana att gå in i dyra boutiquer tillsammans med vänner som utrustats med polaroidkameror. Hon provar alla kläder hon gillar medan vännerna tar bilder. Efteråt går hon därifrån utan att köpa något och låter sen sy upp identiska kopior för ett betydligt billigare pris.

7. Liam Gallagher, popstjärna
Ett av Liams specialknep är att tömma ner hela minibaren i väskan så fort han kommer in på ett hotellrum. Sen ringer han receptionen och skäller ut personalen för att det inte finns sprit. Hotellet fyller på baren och Liam kan festa gratis.

8. Arnold Schwarzenegger, guvernör
Taxiägare gillar inte Arnold sedan han åkte hästdroska i New York och inte betalade ett öre i dricks. Demi Moore frågade om hon kunde låna hans privatplan för en snabbvisit till New York. Visst , sa Arnold. Någon vecka efter flygturen damp det ner en räkning hemma hos Demi där Arnold ville ha betalt för piloten, bränsle och den mat och dryck hon gjorde av med under flygningen.

9. Sharon Stone, filmstjärna
Efter succén med Basic instinct köpte Sharon en ny lyxvilla. Men hon märkte att det kostar pengar att underhålla ett stort hus. För att spara pengar så sparkade hon trädgårdsmästaren. I stället köpte hon plastväxter och plastblommor för 45 000 kronor. Men hon investerar i sin kropp

10. Puff Daddy, rapstjärna
Tidningen Travel Holiday har utsett Puff Daddy till sämst i världen på att ge dricks. När han varit på nattklubb och festat upp 32 000 kronor betalade han inte ett öre i dricks.

11 Mark Knopfler, Dire Straits
Gitarrstjärnan Knopfler blev stämd av en gammal arbetsgivare 18 år efter det att han slutat. Chefen lånade ut 1:50 kronor till en kopp kaffe men fick aldrig igen pengarna. När Knopfler för några år sen gick till tandläkaren tyckte han att räkningen på 450 kronor var för dyr. Han vägrade att betala tills tandläkaren hotade med indrivning. Då skickade han ett paket med 450 kronor i 1-pennymynt.

Bubblare:
– Winona Ryder, filmstjärna – och välkänd snattare
– Sean Connery, skådespelare

SVERIGES SNÅLASTE KÄNDISAR:

– Hela kungafamiljen
– Per Gessle
– Jonas Gardell
– Mona Sahlin
– Sigvard Marjasin
– Jesús Alcalá
– Göran Person
– Mats Näslund
– Stefan Edberg
– Ingvar Kamprad (privat)
– Petter
– Jörgen Jönsson
– Johannes Brost

Aftonbladet

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Arnold Schwarzenegger, Janet Jackson, Leonardo DiCaprio, Liam Gallagher, Mick Jagger, Musik, Paul McCartney, Puff Daddy, Rod Stewart, Samhälle, Sean Connery, Sharon Stone, Skvaller, Winona Ryder och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Världens snålaste kändisar – och Sveriges snålaste

 1. 1337 skriver:

  ”När Madonna gjorde småspelningar i London för tre år sedan tvingades Elton John, Mick Jagger och Angelina Jolie vackert betala inträde”

  Detta tycker jag är så jävla rätt 😛
  Varför ska dom komma in gratis när dom har 10000 miljoner på banken? Bättre att lotta ut ”pengarna tillbaka” mellan alla som köpt biljetter. Normala människor behöver dom där pengarna bättre än Mick Jagger.
  Dock suger Madonnas musik oavsett vad hon gör med sina pengar.

  ”Tidningen Mirror skickade ett beundrarbrev och en hundring till 25 brittiska kändisar. Alla skickade tillbaka pengarna utom Jagger”

  Som om han orkade bry sig? Det kostar honom mer att be sin assistent fixa ett nytt kuvert, skriva avsändarens adress, stoppa i pengarna, och posta brevet än vad den där hundringen är värd.
  Sen ska man ha i åtanke att dom säkert inte ens öppnar alla 100 000 brev som kommer in per år.

  Skickar man nåt till en person ska man såklart inte klaga för att personen inte skickar tillbaka brevet. Oavsett om det gäller en miljonär eller en vanlig Svensson. Att sen klaga på miljonären för att han inte skickade tillbaka ett brev som han kanske inte ens öppnat… Näe.

  Annars var det en kul lista 🙂

 2. Mr Manolo skriver:

  Det roliga är ju att Madonna (med en IQ som ger tillträde till Mensa) luggade snålgubben Mick Jagger på inträdet. Två flugor i en smäll liksom…

 3. Geronten skriver:

  På vilket sätt är kungahuset snåla? Varje år får ju Kungen betala ur egen ficka för att få ekonomin att gå ihop. (Kolla på kungahusets hemsida.) Hur många skulle göra det på jobbet? Din lista blir fullständigt värdelös med den här typen av republikanska snaskigheter.

 4. Thomas skriver:

  Finns sjukt snåla miljardärer på Östermalm. Kör taxi. En kund som är en mycket förmögen herre räckte fram en hundring på räkning på 101 kr. I och med att jag visste att han är god för miljarder, tyckte jag att han gott kunde betala hela notan. Då tog han en krona från mittkonsolen i bilen och gav till mig (Vilket inte ens är mina pengar, utan dagförarens pengar, där han brukar låta en del småpengar vara). Sen tog miljardären resten av småpengarna – med förklaringen att han tidigare tappat så mycket småpengar i taxibilar! Jag blev helt paff och stum. Lät honom kliva av. Trots snatteriet. Fick själv lägga ner lite diverse småmynt, så dagföraren inte skulle bli drabbad. Tycker annars att han gott kunde ha lämnat någon tia eller så i dricks. Han har helt klart bra med pengar än vad jag har eller ens får se. Undrar hur han gör när han går på krogen? Låter någon annan ta notan? Låter jobbet ta den? Eller vad? Rätt säker på att han inte själv betalar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s