Slutfas på rättegången mot Tim Vrågård och Tove Lind

Therese Johansson Rojo - R.I.P.

Therese Johansson Rojo - R.I.P.

Rättegången mot Tim Vrågård och Tove Lind vid Södertörns tingsrätt börjar lida mot sitt slut. Enligt åklagaren är två frågor centrala i målet: är pojken gärning att betrakta som mord eller dråp, och har flickan förmått pojken att begå brottet. Samme åklagare har klart uttalat att Tom har större trovärdighet än Tove. Faktum kvarstår att de mördat 15-åriga Therese Johansson Rojo i Stureby i början av juni. Vi har skrivit en del om mordet här eftersom vi tycker att det är så sorgligt och vidrigt.

Kammaråklagaren sa under slutpläderingen att Tove haft en insikt om att Tim i vart fall varit kapabel att genomföra gärningen och menade att två sms som Tove skickat till honom under tiden före att Therese Johansson Rojo berövades livet särskilt visade på flickans målmedvetenhet:

Toves SMS I: Har du gjort det än?

Toves SMS II: Har du gjort du vet vad än?

Enligt åklagaren har paret tidvis befunnit sig i en ”bubbla” och att de utvecklade en ”farlig allians som lett till Tess död”. Sannolikt blir straffet fyra års ”vård”. Straffet för hennes familj och släkt är svindlande… Vad tycker du om det hela? Finkan eller vård?

SvD I  Aftonbladet I  Expressen I DN I  GP

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i mord, Samhälle, Sex och sånt, Skvaller, Tim Vrågård, Tove Lind och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Slutfas på rättegången mot Tim Vrågård och Tove Lind

  1. Hardliner skriver:

    Fyra års vård ????

    Skär dom i småbitar, storlek pytt-i-panna och sälj dom som fiskföda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s