Få gratis hjälp av en egen jobbcoach

Vill du ha hjälp att hitta ett jobb? Av en professionell jobbcoach ur den privata sektorn? Det är faktiskt gratis för dig för Arbetsförmedlingen betalar kalaset. Enligt Arbetsförmedlingen ska hela 30 000 arbetssökande ha en egen jobbcoach vid årsskiftet, allt enligt regeringens målsättning. Regeringen har avsatt 2,9 miljarder till jobbcoacher under 2009–2012.

Jobbcoachen ska utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka jobb, genom coachande samtal och övningar i att skriva cv, bli intervjuad och hitta platsannonser. Coachen ska även bidra till att den arbetssökande hittar en praktikplats och dela med sig av sina kunskaper om arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har tecknat avtal med alla coachingsföretag som har lämnat anbud och som uppfyller de kriterier som efterfrågas. Bland annat ska minst en coach i varje företag ha ett års erfarenhet av coachning och coacherna ska vara utbildade inom exempelvis beteendevetenskap eller försäljning.

Alltså, vad har du att förlora?

SvD I  Aftonbladet I  DN

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Jobb, Media, Politik, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Få gratis hjälp av en egen jobbcoach

  1. Oj.färlåt det var absolut inte meningen… jag var så uppslukad av hela händelsen så ajg tänkte inte alls på var jag fick infon ifrån..ber så jätte mycket om ursäkt… förlåt,förlåt…

  2. Cia skriver:

    En sån har ju jag =D
    Massor med + till den som kom på tanken med privata aktörer ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s