Dina vänner på Facebook?

Facebook vill ha dig!

Facebook vill ha dig!

Många verkar tro att antalet vänner på Facebook definierar vem och hur man är som människa. Man skulle kunna dela upp det hela i en skala som beskriver på vilket sätt du och alla andra uppfattas på Facebook. Man kan konstatera att Facebook vill ha dig, och äta dig till frukost…

0-50 vänner
Denna person är troligen inte särskilt aktiv. Han eller hon har med största sannolikhet ingen bild, är medlem i grupper av typen ”Överkalix diskussionsforum” och har som senaste aktivitet ”went from being married to being single”.

51-100 vänner
Här har vi att göra med den ”svåra typen”. Förmodligen en kulturnisse eller wannabe kulturnisse som minsann inte blir vän med vem som helst, utan håller sin säck tight knit. Du kan räkna med statusar såsom ”Nilla gick genom vitan idag. Vårblomma. Sol. Vind. Mörker.”

101-200 vänner
Här har det addats så det står härliga till. Telefonboken letats igenom, gamla dagiskompisar letats upp. Allt som oftast har denna person trettiotalet grupper och minst femtio fan pages. Detta är också skälen till att personen, trots sitt flitiga addande, inte lyckats norpa åt sig fler än 200 vänner. Jag menar, vem blir vän med någon som är ”fan of not being on fire”?

201-300 vänner
300-strecket är den gyllene gränsen alla eftersträvar. Grupperna är noga utvalda, statusarna relativt flitigt uppdaterade och med jämna mellanrum dyker det upp ett eller annat ”Fanny gjorde testet ‘vilken könssjukdom är du?’ och svaret blev ‘Kondylom – du är den där som knappt någon egentligen vet någonting om men som är förjävla jobbig när man väl lärt känna och totalt omöjlig att bli av med’.”

301-500 vänner
Var så säker på att den som ligger i denna kategori ständigt strävar högre. Här har allt hopp redan gått förlorat och fokuset ligger på att ständigt erövra nya offer att terrorisera på denna dötidens högborg. Se nedan.

501-999 vänner
Det här är en jobbigt jävel du bör akta dig för. Han eller hon addar varenda galning de stöter på, skickar sedan ut invites så det står härliga till. Blir du vän med denna sjukt uppmärksamhetskåta individ bör du inte bli förvånad om du vid nästa inloggning möts av 27 nya gruppinvitations, 35 eventinvitations, 14 inbjudningar till diverse applications såsom mob wars, street racing och poker och typ en miljard super pokes. Det här är inte en vän, det här är en spam-bot av kött och blod.

1000+
Frågan du bör ställa denna människa snarare än om ni kan bli vänner är: Är du helt utvecklingsstörd? Har man över tusen vänner på fucking Facebook måste man antingen lida av något gravt rubbat bekräftelsebehov eller jobba inom media. Vilket alternativ som suger mest, eller om det ens är någon skillnad, kan förstås diskuteras.

Om Erik

Älskar livet och allt som skapar upplevelser och njutning, är nyfiken och tycker om att resa och se, gärna billigt med lågprisflyg.
Det här inlägget postades i Kändisar, Media, Roligt, Sex och sånt, Skvaller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s